Obsessive Collectors

Palacio Balaguer

by

Palacio Balaguer

by

Flores & Prats
floresprats.com

Photography: Adrià Goula

“The intervention will define the new circulation through the building to make sure that all the different programmes can coexist together. This circulation will include a new staircase and an elevator that can fit inside one of the vertical courtyards of the palace.

Circulation along the building will be orientated by the entrance of natural light, provided by a series of new skylights. The Palace has grown over 10 centuries; the boundaries between the different periods can be read in its fragmentary geometry. The new light wells are introduced producing some gaps between one period and the other. They will provide natural light to some of the actual inner dark parts of the palace, making clearer the connection between parts of the history of the building.”
(Text: floresprats.com)

Categories:
Tags: #abandoned, #white, #wood
Places:
Author:
Published on 27/05/2014

Back